Odštampajte ovu stranicu
Datum kreiranja: 22.02.2019.

Bojana Milicevic

Dodatne informacije

  • Lični podaci

  • Datum rođenja: 16.09.1985
  • Mesto rođenja: Leskovac
  • Obrazovanje

  • Fakultet: Tehnološki fakultet
  • Odsek / Grupa / Smer: Prehrambeno inženjerstvo
  • Godina diplomiranja: 2010
  • Spisak publikacija

  • Monografije i poglavlja u monografijama:

    Milićević, B., Danilović, B., Kocić, M., Džinić, N., Milosavljević, N., Savić, D., The production and antimicrobial activity of bacteriocin produced by Lactobacillus paracasei In: Industrial, medical and environmental applications of microorganisms: current status and trends, Ed: A. Méndez-Vilas, Wageningen Academic Publishers, 2014, p. 385-390

  • Radovi u ostalim časopisima:

    Milićević, B., Danilović, B., Zdolec, N., Kozačinski, L., Dobranić, V., Savić, D., Microbiota of the fermented sausages: influence to product quality and safety, Bulgarian Journal of Agricultural Science, 2014, 20, 1061-1078


    Milićević, B., Danilović, B., Džinić, N., Savić, D., Changes in the organic acids content during the production of the Petrovac sausage, Advanced technologies, 2018, 1, 5-10

  • Radovi na naučnim skupovima međunarodnog značaja:

    Danilović, B., Milićević, B., Džinić, N., Savić, D.,Тhe effect of starter cultures on the lactic acid bacteria profile of Petrovac sausage, Food Micro, Abstract book, 1-4.9.2014, Nantes, France, p.215


    Danilović, B., Petrović, Lj., Milićević B., Savić, D., The influence of the ripening technique on the composition of microbiota of the Serbian sausage (Petrovska Klobása), XXIII FoodMicro, Book of Abstracts, 3-7.09. 09. 2012, Istanbul, Turkey, p.691


    Danilović, B., Žugić-Petrović, T., Milićević, B., Džinić, N., Savić, D., The characterization of the microbiota of an artisan fermented sausage, CEFood, 21.-24.5.2014. Ohrid, Makedonija, Book of abstracts, p.74


    Милићевић, Б., Даниловић, Б., Џинић, Н., Савић, Д., Промена садржаја органских киселина и глукозе током ферментације Петровачке кобасице (Petrovska klobasa), X Савјетовање хемичара, технолога и еколога Републике Српске, 15-16.11.2013, Бања Лука, Република Српска, стр.69 


    Даниловић, Б., Петровић, Љ., Милићевић, Б., Савић, Д., Промена микробиоте бактерија млечне киселине Петровачке кобасице произведене уз додатак комерцијалног стартера, IX Конгрес микробиолога Србије са међународним учешћем, Микромед, Књига апстраката, 30.05-01.06.2013, Београд, Србија 


    Milićević, B., Danilović, B., Kocić, M., Džinić, N., Savić, D., The production and antimicrobial activity of bacteriocin produced by Lactobacillus paracasei, isolated from Pirot's kačkavalj, V International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology-BioMicroWorld, Book of Abstracts 2-4.10.2013, Madrid, Spain, p.283


     

  • Radovi na domaćim naučnim skupovima:

    Mилићевић, Б., Даниловић, Б., Џинић, Н., Савић, Д., Инхибиција раста бактерије Escherichia coli  дејством бактерија млечне киселине изолованих из Петровачке кобасице, XII Конгрес микробиолога Србије са међународним учешћем, Микромед, 10-12.05.2018, Београд, Србија, стр. 238   


    Милићевић, Б., Даниловић, Б., Џинић, Н., Савић, Д., Промена садржаја органских киселина током производње Петровачке кобасице у контролисаним условима, XII Симпозијум савремене технологије и привредни развој, Књига апстраката, 20-21.10. 2017, Лесковац, Србија, стр.79 


    Милићевић, Б., Даниловић, Б., Џинић, Н., Савић, Д., Промена микробиоте бактерија млечне киселине током производње Петровачке кобасице у контролисаним условима, XII Симпозијум савремене технологије и привредни развој, Књига апстраката, 23-24.10.2015, Лесковац, Србија, стр.83 


    Милићевић, Б., Даниловић, Б., Џинић, Н., Савић, Д., Утицај стартер културе на промену микробиоте током производње Петровачке кобасице, X Конгрес микробиолога Србије са међународним учешћем, Микромед, Зборник радова, 16-18.4.2015, Београд, Србија стр.206


    Милићевић, Б., Даниловић, Б., Џинић, Н., Савић, Д., Промена микробиоте бактерија млечне киселине током производње Петровачке кобасице у традиционалним условима, X Симпозијум савремене технологије и привредни развој, 22-23.10.2013, Лесковац, Србија, стр. 65

Poslednji put izmenjeno petak, 22 februar 2019 17:44